Program engleskog jezika za mlade u Londonu (16-25), My LONDON

Jezicka putovanja za pametne turiste

 

My LONDON (16-25 god)

Jezičko putovanje s vodičem i organizovanim obilascima Londona za uzrast 16 i više godina

Kursevi engleskog jezika u Londonu sa jezickom mrezom VerbalistiVAŽNO OBAVEŠTENJE: Jezička mreža Verbalisti je i ove godine uspela da obezbedi ograničen broj mesta u izvanrednoj rezidenciji Chester House i za starije maloletne polaznike uzrasta 16 i 17 godina. Ovo je veoma tražena varijanta smeštaja, zato preporučujemo da izvršite upis što je pre moguće i rezervišete svoje mesto na vreme.

Svako prepodne od ponedeljka do petka polaznici u pratnji iskusnog vodiča kreću u osvajanje britanske prestonice, i svaka od tih poludnevnih ekskurzija približiće vam neku od londonskih znamenitosti – od otmene Bakingemske palate i veličanstvene Sent Pols katedrale do uskih uličica kineske četvrti u Sohou. Na kraju dvonedeljnog programa s pravom ćete moći da nazovete London svojim.

Poslepodneva su posvećena učenju: polaznici pohađaju nastavu u jednom od dva koledža Sent Džajls u Londonu – u centralnom Londonu ili u Hajgejtu.

foto sec5a1n verbalista pre odlaska na c48das st giles highgate
Polaznice jezičke mreže ispred škole St. Giles u Hajgejtu

Škola

Koledž St. Giles važi za jednu od najboljih škola jezika u Velikoj Britaniji. Tradicija te škole duga čak 60 godina krunisana je u julu 2015. godine prestižnom nagradom britanske kraljice koja se dodeljuje najuspešnijim kompanijama u Engleskoj (nagrada Queen’s Award for Enterprise nije simbolična već izuzetno cenjena u britanskom poslovnom svetu).

Britanske i američke akreditacije, kao i brojne nagrade u domenu jezičke edukacije, svojevrstan su garant kvaliteta nastave za preko 14.000 polaznika iz 100 zemalja sveta koji svake godine pohađaju programe koledža St. Giles u njegovim centrima u Engleskoj i SAD.

Kursevi Verbalista za poslovni engleski - zgrada koledža St. Giles u centralnom LondonuJezička mreža Verbalisti s ponosom i velikim zadovoljstvom ističe da je još 2008. godine dobila pravo zastupanja koledža St. Giles u jugoistočnoj Evropi.

Škola poseduje dva jezička centra u Londonu:

Sent Džajls u centralnom Londonu

Koledž je smešten u elitnom delu grada u elegantnoj džordžijanskoj šestospratnici na svega par minuta hoda od Britanskog muzeja. Učionice su opremljene najnovijim nastavnim učilima, poput interaktivnih tabli i video projektora, a polaznicima su na raspolaganju digitalna jezička laboratorija i 50 računara sa besplatnim pristupom internetu.

Pogled na školski vrt iz učionice
Pogled na školski vrt iz učionice u Hajgejtu

Sent Džajls u londonskoj četvrti Hajgejt

Hajgejt je prestižan stambeni deo Londona, pun parkova i zelenila. Nalazi se u zoni 3, a od centra grada deli ga 15 minuta vožnje metroom.

Škola je izuzetno moderno opremljena i poseduje digitalnu jezičku laboratoriju, bele interaktivne table, bogatu biblioteku, knjižaru i restoran. U slobodno vreme polaznici mogu da koriste 34 računara s besplatnim pristupom internetu.

Školska zgrada okružena je velikim privatnim vrtom, pa se časovi leti ponekad održavaju napolju u predivnom okruženju. U vrtu se takođe studenti okupljaju i druže u pauzama između časova ili na popularnim zabavama koje škola svake nedelje organizuje.

Nastava

Nastava u koledžu St. GilesNastavni metod je komunikativan, pa tako svaki polaznik učestvuje u interaktivnom grupnom radu ili radu u parovima. Fond časova je 20 nedeljno, a nastava se održava u malim grupama sa najviše 12 polaznika. Polaznici se raspoređuju u razrede prema nivou znanja i maternjem jeziku, tako da u grupi nikad nema više od tri pripadnika iste nacije.

Ukoliko želite brži napredak, predlažemo English Plus program – 5 individualnih časova nedeljno uz doplatu od 232£ nedeljno.

SMEŠTAJ U CENTRALNOM LONDONU

Sent Džajlz rezidencija

Koledž svojim polaznicima nudi izvanredno povoljnu mogućnost da uče i borave u istoj zgradi u strogom centru Londona. Sobe su dvokrevetne, opremljene televizorima, čajnicima i lavaboima. Kupatila su spratna i 3 polaznika dele jedno kupatilo. Doručak u školskom restoranu je uključen u cenu, a doplata za večeru je £48 nedeljno. Moguće je rezervisati i jednokrevetne sobe, na upit i uz doplatu od £68 nedeljno. Koledž poseduje samo 12 soba u svojoj zgradi pa se ova opcija smeštaja popuni do kraja januara.

Chapter Highbury rezidencija

Chapter Highbury rezidecnija u Londonu Verbalisti
Chapter Highbury rezidecnija

Ova moderna studentska rezidencija, koja je namenjena polaznicima uzrasta 18+, udaljena je 30 minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu i 20tak minuta od škole St. Giles u centralnom Londonu. U neposrednoj blizini nalazi se London Metropolitan univerzitet i stadion Arsenala. Takođe, ta londonska četvrt bogata je restoranima, kafićima, prodavnicama, a čuvena je i po organizaciji velikih muzičkih događaja tokom cele godine. Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilima, grupisane u apartmane od po četiri do šest soba. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju i zajedničku dnevnu sobu. Rezidencija ima dvorište i nekoliko zajedničkih prostorija sa plazma televizorima, bioskop, teretanu, čitaonicu i prostorije za pranje i sušenje veša (usluga dostupna uz minimalnu doplatu). Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. WiFi/internet je besplatan. Boravak je na bazi noćenja. NAPOMENA: Ovaj smeštaj je pogodan za pohađanje nastave u obe škole. Adresa rezidencije je 309 Holloway Rd, London N7 9DS, a lokaciju možete videti ovde.

Menton (Mentone) je miran porodični hotel u srcu BlumsberijaGreindž Lankaster se nalazi u neposrednoj blizini Britanskog muzeja, a od koledža je udaljen 3 minuta hoda. Sve sobe su sa televizorom i telefonom, a postoji i mogućnost pripremanja čaja i kafe. Sobe su opremljene privatnim tuševima i lavaboima, a WC-i su spratni. Hotel služi tradicionalni engleski doručak. Moguća je doplata za večeru u Sent Džajls rezidenciji – 48£ nedeljno.

Menton je miran porodični hotel u srcu Blumsberija, nadomak svih znamenitosti Londona. Sobe su moderno opremljene, sa privatnim kupatilima, televizorom i telefonom, a gostima je na raspolaganju i besplatan WIFI internet. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom.

SMEŠTAJ U HAJGEJTU

Porodica
Ukoliko se opredelite za školu u London Hajgejtu, na raspolaganju vam je smeštaj u brižljivo odabranim porodicama sa kojima koledž St. Giles godinama sarađuje. Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi polupansiona (doručak i večera).

Soba u rezidenciji Chester House
Soba u rezidenciji Chester House

Čester Haus rezidencija (za uzrast 16-25 godina) je izvanredan smeštaj koji se nalazi na oko 25 minuta hoda ili desetak minuta vožnje autobusom od koledža. Raspolaže velikim brojem moderno opremljenih zajedničkih prostorija (TV sale, video sale, teretana, bilijar, stoni tenis, 2 klavira, pristup internetu), kao i predivnim privatnim parkom i fudbalskim i teniskim terenima. Sobe su jednokrevetne (postoji manji broj dvokrevetnih soba po istoj ceni koja važi za jednokrevetnu sobu prikazanoj u tabeli/cenovniku u nastavku), a kupatila spratna (s tim da svako kupatilo deli samo 3-5 osoba). Ženske smeštajne prostorije potpuno su odvojene od muških soba i kupatila i nalaze se u razdvojenim delovima zgrade. Ishrana je na bazi polupansiona radnim danom i punog pansiona vikendom. Rezidencija obezbeđuje posteljinu, sobe se čiste jednom nedeljno, dok polaznici treba obavezno da ponesu svoje peškire. Besplatan bežični internet u sobama i zajedničkim prostorijama.

Vodič jezičkog putovanja My LONDON smešten je u rezidenciji Čester Haus.

Napomena: Iako je smeštaj namenjen punoletnim studentima, dugogodišnja uspešna saradnja jezičke mreže sa organizacijom Čester Haus doprinela je da i u ovoj godini ta rezidencija dodeli manji broj soba za naše polaznike uzrasta 16 i 17 godina. Ovo je izuzetno kvalitetna i povoljna opcija za starije maloletnike kad su u pitanju smeštajni kapaciteti u Londonu, pa preporučujemo što raniji upis kako biste na vreme obezbedili mesto u Čester Hausu.

_

OBILASCI I IZLETI PROGRAMA My LONDON

jezic48dko putovanje verbalista my london

Pariz je grad svetlosti, Njujork nikad ne spava, ali ipak je London mesto koje ne smete propustiti da vidite i doživite. Jezičko putovanje My LONDON spaja učenje jezika i upoznavanje Londona na jedan poseban način, tako da već dugo godina predstavlja najpopularniji program verbalista.

big benProgram obilazaka londonskih znamenitosti organizuje se u dvonedeljnim ciklusima s jednim od naših iskusnih vodiča. Polaznici koji upišu tronedeljni ili četvoronedeljni program imaju mogućnost da ponove razgledanja, jer, kao dragulj izložen različitoj svetlosti, London često može da pokaže različita lica. Druga opcija je da uz pomoć našeg stručnog vodiča napravite listu atrakcija koje ćete sami obići.

london eyeDok budemo obilazili londonske znamenitosti, poput otmene Bakingemske palate i veličanstvene Sent Pols katedrale, upoznajemo kulturu i istoriju Britanaca na najbolji mogući način. Biće nam jasnije zašto Englezi voze levom stranom, zašto nulti meridijan prolazi baš kroz park u Griniču, zašto se na engleskom La Manš kaže “The English Channel”, i kako je moguće da nam se izvini osoba koju smo slučajno nagazili u metrou. Na kraju našeg uzbudljivog dvonedeljnog jezičkog putovanja doživećemo London svojim, a boravak i druženje u školi jezika ostaće nam u nezaboravnom sećanju.

Obucite patike, ponesite rančeve, napunite baterije i naštimujte foto aparate, krećemo!

Važna napomena: opis obilazaka u nastavku ne predstavlja zvaničan program niti ponudu jezičke mreže Verbalisti ili koledža St. Giles, već okviran raspored koji omogućuje da se polaznici bliže upoznaju s onim što može da ih očekuje na jezičkom putovanju.

PRVA NEDELJA

trafalgar skverPonedeljak

Britansku prestonicu čine 32 opštine i 2 grada: jedan od njih je Siti (The City of London), istorijsko srce grada oko kojeg je on rastao i širio se, a drugi je Vestminster. London krećemo da upoznajemo pešačkom turom od Holborna, dela u kom počinje Siti i u kom su još od srednjeg veka pa do današnjih dana najbolji advokati otvarali svoje prakse.

Šetnju nastavljamo pored Masonskog muzeja, raskošne palate koja čuva mnoge državničke i kraljevske tajne, do Kovent gardena sa Kraljevskom operom, mnogobrojnim restoranima i uličnim zabavljačima.

trafalgar skver u londonuSvega desetak minuta hoda deli nas od Lester skvera i veličanstvenog Trafalgara. Bronzani lavovi u hladu fontana čuvaju 52 metra visok spomenik admiralu Nelsonu dok on, kako kažu politički komentatori, zabrinuto upire pogled ka zgradi Parlamenta i Big Benu.

Utorak

Posebno nas raduje današnja poseta Prirodnjačkom muzeju sa fantastičnom zbirkom eksponata gde ćemo videti skelete dinosaurusa i ostalih izumrlih vrsta. Ovde saznajemo kako se zemlja kreće, kako nastaju zemljotresi i zašto su vulkani dobri.

Posle razgledanja muzeja i eventualnog šopinga u svetski poznatoj robnoj kući Herods, predlažem da se okrepimo tradicionalnim mirišljavim čajem i ukusnim kolačićima u Herodsovom restoranu.

konjic48dka strazaSreda

Nadam se da ste odmorni jer je danas veliki dan – pred nama je tura po nazivu „Hodnici moći“. Put nas vodi od Trafalgara, trga posvećenom istorijskoj pobedi Britanske imperije nad Napoleonom, ulicom Vajthol ka Temzi i zgradama Parlamenta. Ne propuštamo slikanje sa kraljičinim gardistima, konjičkom stražom na mestu gde je nekad bio ulaz u palatu Vajthol. Ta palata odavno više ne postoji, ali stražari i dalje čuvaju uspomenu na nju.

Nastavljamo šetnju do ulice Dauning gde se u broju 10 već vekovima nalazi rezidencija britanskog premijera. I sad smo već sasvim blizu zgrade Parlamenta i pravim „hodnicima moći“. Na Parlament skveru nalaze se statue Čerčila, Linkolna i mnogih drugih političara, a ovde imamo i priliku da slikamo Big Ben i točak London Eye, maestralno uklopljen u panoramu Londona.

Četvrtak

Promena straže ispred Bakingemske palate

Prepodne je posvećeno umetnosti i razgledanju remek dela iz kolekcije Nacionalne galerije. Nemoguće je pogledati sve slike koje svakako zaslužuju našu pažnju, a top lista Verbalista uključuje stare majstore Leonarda, Ticijana i Kanaleta, zatim Rubensa i Vermera, i naravno Sezana, Monea i Van Goga.

Petak

Još jedna pešačka tura, ovog puta sa temom porodice o kojoj se najviše priča u Engleskoj i njihovim palatama – a nisu u pitanju Bekamovi. Tura nazvana „Kraljevski London“ počinje u parku Sent Džejms nadomak kog se nalazi istoimena palata. Nekad je palata Sent Džejms bila zvanična rezidencija monarha, a po izgradnji Bakingemske palate postala je dom prinčevima od Velsa. Međutim, strani ambasadori i dalje akreditive predaju baš u ovoj palati, a tu i počinje ceremonija promene straže.

verbalisti my london grupaOdmah do Sent Džejmsa je palata Klarens, u kojoj živi princ Čarls sa suprugom Kamilom. Prisustvujemo svečanoj promeni straže ispred Bakingemske palate. Neka vas ne zavara ceremonijalni izgled kraljičinih gardista u živopisnim uniformama; to su vrhunski obučeni specijalci koji su prošli rigoroznu obuku.

Poslednju palatu na današnjoj turi, Vajthol, na žalost nećemo videti jer više ne postoji. Pre nego što je krajem XVII veka nestala u požaru, bila je to najveća evropska palata i po sjaju i raskošu daleko nadmašivala Versaj i Vatikan. Na njenom mestu sad se nalazi samo kapija i konjička straža.

verbalisti my london grupa 17 juli 581Subota

Danas je pred nama celodnevni izlet u neki od poznatih engleskih gradova koje želimo da obiđemo – Vindzor, univerzitetski centar Oksford ili Kembridž, ili pak jedan od gradova na moru, kao što su Brajton i Bornmut.

Nedelja

Nedelja je slobodan dan. Možemo da se posvetimo učenju, druženju sa kolegama iz škole, razgledanju Londona po sopstvenom nahođenju ili odmoru i šopingu.

DRUGA NEDELJAverbalisti my london grupa 17 juli 531

Ponedeljak

Poseta i obilazak čuvenog Britanskog muzeja, koji je britanski samo po imenu. Impresivna muzejska kolekcija čuva stotine hiljada eksponata gotovo svih civilizacija. Najviše pažnje privlači stari Egipat sa Rozeta kamenom pomoću kojeg je otključana tajna hijeroglifa, faraonskim blagom i mumijama, kao i stara Grčka sa eksponatima iz Akropolja.

Utorak

verbalisti my london grupa 17 juli 441London je grad sa mnogo parkova i zelenih travnjaka na koje su Englezi tako ponosni. Posle obilazaka muzejskih postavki, prijaće nam izlet u Hajd park, jedan od nekoliko kraljevskih parkova u Londonu. Nekada je bio šuma u kojoj je kralj Henri VIII lovio sa svojom svitom, a danas je mesto za opuštanje i uživanje sa mnoštvom sadržaja. Pored razgledanja Albert memorijala, Kensingtonske palate i spomenika Petru Panu, možemo da odigramo jedan teniski meč, veslamo na jezeru, jašemo konje, mada bi nam sigurno prijalo i malo opuštanja. Predlažem vožnju kočijama, leškarenje na travi ili možda da se oprobamo u držanju govora na čuvenom „Spikers Korneru“.

verbalisti strike a pose at tower bridgeSreda

Jezičko putovanje „Moj London“ nastavljamo turom po imenu „Krvava Londonska kula“. Ona nas vodi do najstarije palate engleskih kraljeva – Londonske kule (The Tower of London). Poznata je po svojoj istoriji krvavih smaknuća koje je započeo Henri VIII. To je bio kralj čuven po običaju da svađe s ljudima rešava tako što ih „skrati za glavu“. Čak dve svoje žene pogubio je u Kuli. I danas Kulu čuvaju, uz pomoć velikih i dobro uhranjenih gavrana, stražari u živopisnim uniformama koje im je kralj Henri kreirao.

Nadomak palate nalazi se jedan od najčuvenijih i najslikanijih obeležja Londona – most Tauer, zato „smile and strike a pose!“

Četvrtak

verbalisti na milenijumskom klecavom mostu
Verbalisti na Milenijumskom (klecavom) mostu

Milenijumski most je jedan od nekoliko građevinskih i arhitektonskih poduhvata kojim je London obeležio ulazak u novi milenijum. Međutim, ovaj graciozni i elegantni most namenjen pešacima toliko je podrhtavao kada su građani pohrlili da ga prelaze, da je odmah stekao nadimak „klecavi“. Mi Verbalisti hrabro prelazimo klecavi most i od Sen Pols katedrale stižemo na južnu obalu Temze. Tu, u staroj i napuštenoj elektrani, nalazi se jedna od najinteresantnijih galerija u Londonu – Tejt Modern, a nedaleko od galerije je Gloub, obnovljeno Šekspirovo pozorište.

Petak

mi ispred c5a1erlok holms pabaSlobodan dan predviđen za razgledanja po sopstvenom nahođenju ili šoping u Vest Endu ili nekom od mnogobrojnih šoping centara.

U Londonu je, zna se, i najbolja zabava – čuveni engleski pabovi omiljena su mesta kako mladih, tako i poslovnih ljudi koji se u njima okupljaju u velikom broju nakon radnog dana. Nama Verbalistima je još od samog početka jezičkog putovanja pab u koji je svraćao najpoznatiji detektiv na svetu Šerlok Holms postao omiljen. Tome su verovatno doprinela i ukusna jela koje je Šerlok voleo, a mi ih redovno naručivali. Iako mi Verbalisti dobro znamo da je Šerlok Holms izmišljen lik iz književnosti, to nas nije nimalo sprečilo da uživamo u blagodetima ovog paba.

komunikacijska mrec5bea verbalisti nagrac491uje najbolju fotku video klip ili esej sa jezic48dkog putovanja my london
Komunikaciona mreža Verbalisti nagrađuje najbolju fotku, video klip ili esej sa jezičkog putovanja My LONDON

Subota

Glasamo gde ćemo otići na izlet. Ja sam za Kembridž, a vi?

Nedelja

Došli smo do kraja našeg dvonedeljnog jezičkog putovanja. London nas je potpuno osvojio. Možda nam se on ne bi učinio toliko neodoljiv da ga nismo zajedno obilazili. Zato predlažem da danas još malo prošetamo Londonom i obavezno odemo do našeg omiljenog mesta, Šerlok Holms paba. Taman tamo možemo i da ponovo pregledamo slike i video klipove koje smo snimili, jer ne zaboravite, jezička mreža Verbalisti nagrađuje najbolju fotku, video klip ili esej sa ovog našeg nezaboravnog putovanja.

My LONDON PROGRAM

Jezičko putovanje Verbalista My London i plan aktivnosti

U cenu je uključeno

Usluga vodiča, kurs engleskog jezika u koledžu Sent Džajls sa fondom od 20 časova nedeljno, odabrani smeštaj i administrativni troškovi, ishrana prema (prema tabeli), besplatan pristup internetu u školi, korišćenje udžbenika tokom kursa uz davanje depozita, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu.

Tabla sa jelovnikom i cenama u koledžu St. Giles u centralnom Londonu (klikni na foto za uvećan prikaz)
Tabla sa jelovnikom i cenama u koledžu (klikni na foto za uvećan prikaz)

Važna napomena: Cena grupnog putovanja dostavlja se na upit jer zavisi od datuma kupovine avionske karte. I u ovom smislu raniji upis donosi uštedu u troškovima jezičkog školovanja. Povratni aerodromski transfer uračunat je u cenu grupnog putovanja samo ako polaznik kupi avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije Prodirekt.

Britanski vizni režim za maloletna lica: polaznici starosti 16 i 17 godina koji apliciraju za britansku vizu obavezni su da koriste organizovan aerodromski transfer bilo od strane koledža ili kompanije Prodirekt ili neke druge firme autorizovane za pružanje usluga transfera.

Punoletni polaznik može samostalno da organizuje avionski prevoz, ali u tom slučaju sam organizuje i snosi troškove aerodromskih transfera. Usluga aerodromskih transfera može se kupiti od koledža ili kompanije Prodirekt. Škola St. Giles naplaćuje aerodromski transfer, u zavisnosti od aerodroma na koji polaznik sleće, od 79£ do 88£ u jednom pravcu, odnosno 156£ do 176£ za povratni transfer (oba pravca), dok Prodirekt povratni transfer (čekanje na aerodromu i organizovan prevoz u oba pravca) naplaćuje 90£.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, organizovan grupni avionski prevoz i aerodromski transferi, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 125€ i plaća se direktno britanskoj ambasadi), putno osiguranje i lokalni prevoz u Londonu (košta oko £45/nedeljno i pokriva prevoz u okviru zona 1-3). Prevoz autobusom ili vozom u okviru celodnevnih ili poludnevnih izleta u Oksford, Kembridž, ili na primer, Brajton iznosi oko 15-25£ po izletu.

Važna napomena: Učenje stranog jezika neuporedivo je efikasnije ako se duže boravi i uči jezik u zemlji u kojoj se on govori. Zato smo sa najboljim školama jezika u svetu dogovorili posebne, niže cene za polaznike jezičke mreže koji budu želeli da upišu programe u trajanju od 3 i više nedelja. Sa koledžom St. Giles pripremili smo cene sa popustom čak i do 300 funti! Što duži kurs upišete to je veći popust 🙂

2019 CENE JEZIČKOG PUTOVANJA My LONDON PO OSOBI (16+ GOD)
PROGRAM S VODIČEM

Cene kurseva engleskog u Londonu program My LONDON Verbalisti

Planirani grupni polasci: 30. juna, 7. jula, 14. jula i 21. jula 2019.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti_

Kliknite ovde i pregledajte na Facebook strani jezičke mreže Verbalisti neke od najdražih slika naših polaznika u foto albumu My LONDON, dok u nastavku donosimo video klipove i priloge da vas malo “zagrejemo” za ovo jedinstveno jezičko putovanje.


Iskustva polaznika i kako izgleda nastava u koledžu St. Giles Highgate

_

Pogledajte prilog o jezičkom putovanju My LONDON, TV emisija “Speak Your Mind!”

Imate pitanje u vezi sa jezičkim putovanjem My LONDON? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?