Kursevi italijanskog jezika u Italiji – Venecija

Kursevi italijanskog jezika u Veneciji sa jezičkom mrežom Verbalisti

Kursevi italijanskog i romantično jezičko putovanje u grad umetnosti, sjaja i raskoši, kanala, mostova i palata. Venecija – toliko puta je opevana i još se o njoj peva, toliko toga je napisano o njoj, i još uvek se piše! “Santa Maria della Salute”


Venecija (Venice)

Venecija ili La Serenissima, kako je često zovu, nalazi se u laguni Jadranskog mora. Sagrađena je na 118 ostrva omeđenih sa više od 170 kanala i povezanih sa 350 mostova. Kanal Grande, najduži kanal, ujedno je i najpoznatija venecijanska ‘ulica’ koja preseca stari deo grada na dva dela.

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije samo u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već i u specifičnom duhu kojim prkosi zubu vremena i ljubomorno čuva svoju dramatičnu lepotu i bajkovitost.

Kursevi italijanskog jezika u Italiji - Venecija

Trg San Marko, most Rialto i Duždeva palata su samo neka od mesta koja bude maštu, jer Venecija ima još mnogo toga da ponudi svojim posetiocima: Lido je ostrvo koje deli Veneciju od otvorenog mora, a čuveno je po prelepoj plaži koja je bila omiljeno odmorište Bajrona, Šelija, Tomasa Mana, ali i našeg Laze Kostića. Svako od venecijanskih ostrva je čuveno po nečemu, da pomenemo samo najpoznatije: Murano po staklu, Burano po čipki, a Lido po zabavi.

Veneciju vole i umetnici, i romantici, a i sportisti zbog mnogih sportskih manifestacija poput maratona i tradicionalne trke “Su e Zo Per i Ponti” , ili regate Vogalonga.

Škola

Čas italijanskog u školi Istituto Venezia, Verbalisti
Časovi italijanskog u školi Istituto Venezia

Institut Venecija (Istituto Venezia) smeštena je u palati na Trgu Santa Margerita, u centru Venecije. Ovaj deo grada nazivaju “studentskim kvartom” jer se u njegovoj neposrednoj blizini nalaze čak dva univerziteta. Ima 7 moderno opremljenih učionica, a svi profesori su fakultetski obrazovani sa specijalizacijom za Itals Master Program. Škola je akreditovana od strane italijanskog Ministrastva obrazovanja i članica je asocijacija ASILS (Association of Schools for Italian as Second Language) i Tandem International (International Network of Quality Language Institutes).

Kursevi italijanskog

Možete izabrati intenzivan kurs italijanskog jezika u grupama od najviše 10 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Nastava se organizuje u prepodnevnim (9.00 – 13.00) ili poslepodnevnim satima (16.30 – 20.30). Jedan grupni čas traje 45 minuta.

Kursevi italijanskog jezika u Italiji, Venecija, Verbalisti

Ukoliko želite brže napredovanje i spremni ste da uložite više truda i energije, predlažemo vam super intenzivan kurs italijanskog jezika koji predstavlja kombinaciju intenzivnog kursa i indivudualnih časova (jedan individualni čas traje 60 minuta). Nedeljni fond super intenzivnog kursa je 20 grupnih i 5 individualnih časova.

Program Venecijanska umetnost

Među iskusnim predavačima škole nalaze se i istoričari i profesori umetnosti zaduženi za program Venecijanska umetnost kroz koji imate priliku da doživite čuvena dela venecijanskih umetnika. Zajedno sa vodičem škole upoznajte Veneciju i prošetajte se kroz vekove, od vizantijskog doba preko renesanse do savremenog doba.

Opcije programa su jedna ili dve nedelje, a časovi, koji traju 3 sata, održavaju se ujutro ili popodne u zavisnosti od toga kada su otvoreni muzeji, crkve, palate i Velike škole.

Da biste mogli da pohađate ovaj sjajan program potrebno je da je vaše poznavanje italijanskog najmanje na B1 nivou (srednji nivo).

U cenu programa uključene su sve ulaznice. Program Venecijanska umetnost ne uključuje časove italijanskog u školi ali se oni mogu dodatno bukirati i njihovu cenu dostavljamo na upit.

Smeštaj

Santa Marta residence in Venice, Verbalists Language Network

Odlična varijanta smeštaja je nova studentska rezidencija Santa Marta koja se nalazi na samo nekoliko minuta šetnje od škole. Na raspolaganju su prostrane i svetle jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu ukoliko dva polaznika putuju zajedno i tu cenu dostavljamo na upit. U okviru rezidencije nalaze se vrt, restoran, teretana, konferencijska sala, sobe za učenje i praonica veša. Posteljina je obezbeđena, a mi savetujemo da ponesete svoje peškire. Wi-Fi je uključen u cenu. Recepcija je otvorena non-stop. Ovaj smeštaj namenjen je punoletnim polaznicima a boravak je na bazi noćenja. Adresa: Calle Larga Santa Maria, 2137, 30123 Dorsoduro, Venezia

Druga opcija je boravak u gostoprimljivoj porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog, kao i da bolje upoznate Veneciju i njene stanovnike. Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja sa upotrebom kuhinje.

Vannastavne aktivnosti

Verbalists students, gondola ride, Venice

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri (obilasci muzeja i znamenitosti Venecije, večere u tipičnim italijanskim restoranima), i po jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno. Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se jednom nedeljno tokom cele godine, počevši od 2. januara. Dolazak u smeštaj je nedeljom, jer nastava počinje ponedeljkom, a povratak subotom. Potpuni početnici mogu da se upišu svakog prvog ponedeljka u mesecu.

2023 CENE ZA PROGRAME U VENECIJI

Cene za kurseve italijanskog jezika u Veneciji, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)
Polaznica jezičke mreže Verbalisti u školi Istituto Venezia

Napomena: Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Kurs italijanskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi  registracije 80€, avionski ili autobuski prevoz i transferi.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u Institutu Venecija? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?