Verbalisti objavili veliko jezičko takmičenje; glavna nagrada putovanje u Oksford

Verbalizuj se! i osvoji jezicko putovanje u Oxford

Regionalna jezička mreža Verbalisti objavila je takmičenje u kom pobednici, pored brojnih vrednih nagrada, mogu da osvoje i besplatan dvonedeljni kurs engleskog jezika u čuvenom britanskom gradu Oksfordu u Kings koledžu. Takmičenje pod nazivom „Verbalizuj se!“ organizuju kompanija Prodirekt i jezička mreža Verbalisti u saradnji sa izdavačkom kućom Pearson Longman u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Verbalizuj se! takmicenje
Pobednik najbolje "verbalizovane" fotografije osvojiće besplatno dvonedeljno jezičko putovanje u Oksford, a svoje znanje engleskog jezika imaće prilike da usavršava u jednoj od najboljih evropskih škola jezika - Kings koledžu (Kings Colleges).

“Ono po čemu je takmičenje “Verbalizuj se!“ jedinstveno je da će žiri, pored kreativnosti, ocenjivati i konciznost pismenog izražavanja. Učesnici treba da na Fejsbuk strani jezičke mreže Verbalisti podignu neku fotografiju za koju smatraju da je jedinstvena. Takvu fotografiju takmičar treba da opiše u najviše 200 slova i to na engleskom jeziku. Pobednik najbolje “verbalizovane” fotografije osvojiće besplatno dvonedeljno jezičko putovanje u Oksford, a svoje znanje engleskog jezika imaće prilike da usavršava u jednoj od najboljih evropskih škola jezika – Kings koledžu (Kings Colleges). Kings koledž je jedan od najstarijih i najprestižnijih jezičkih institucija u Engleskoj sa tradicijom dugom 54 godine i školama koje se nalaze u Londonu, Oksfordu i Bornmutu. Žiri će ocenjivati originalnost fotografije, kao i originalnost njenog opisa, pri čemu, nije toliko bitno da opis slike na engleskom jeziku bude gramatički ispravan – mnogo je bitnija ispoljena kreativnost u pisanju”, objašnjava prirodu takmičenja Jasmina Sarić, direktorka edukativnih programa u Prodirektu.

Ko može da učestvuje:

Svi prijatelji Facebook strane jezičke mreže Verbalisti (prijatelj postajete tako što kliknete na dugme “Like” ili “Sviđa mi se” za Facebook stranu Verbalista):

• pojedinci uzrasta 11+ godina
• grupe – školska odeljenja, jezička udruženja
• škole, fakulteti
• pravna lica

Naročito ohrabrujemo nastavnike i profesore da zajedno sa svojim učenicima i polaznicima učestvuju u takmičenju.

NAGRADE:

GLAVNA NAGRADA – Besplatan dvonedeljni kurs engleskog jezika u Kings koledžu za najbolje verbalizovanu fotku.
• 2, 3. i 4. mesto – Rečnik savremenog engleskog jezika sa CD ROM-om izdavačke kuće Pearson Longman
• 5, 6. i 7. mesto – komplet Pengvinovih ridera (knjige na engleskom jeziku čuvene izdavačke kuće Pearson Longman)
• NAGRADA FANOVA – Vlasnik „verbalizovane“ fotke koja dobije najviše glasova fanova Facebook strane Verbalista osvojiće digitalni foto aparat

Treba napomenuti da svi učesnici u ovom takmičenju dobijaju vaučer u vrednosti od 50.00 evra koji se može iskoristiti prilikom upisa na bilo koji jezički program Verbalista, s tim da početak pohađanja programa mora biti u 2011. godini.

Takmičenje je otvoreno do 10. juna 2011. a pobednici će biti objavljeni na Facebook strani Verbalista, dok će se ceremonija dodele nagrada održati 16. juna 2011. u sedištu jezičke mreže u Beogradu u ulici Gospodar Jevremovoj 9a, sa početkom u 15 časova.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?