Kako izgleda i koliko košta najskuplji koktel na svetu

Salvatore Kalabreze i najskuplji koktel na svetu
Salvatore Kalabreze i najskuplji koktel na svetu (klikni na foto za uvećan prikaz)

Jedan čovek iz Londona je kreirao najskuplji koktel na svetu. Za koktel “Salvatore’s Legacy”, koji je kreirao Salvatore Kalabreze, vlasnik bara u Playboy klubu u Londonu, su potrebni sastojci od kojih neki datiraju iz vremena francuske revolucije, a cena jednog koktela je 8.800 dolara.

U koktelu se nalaze četiri sastojka: Clos de Griffier Vieux Cognac iz 1778. godine, liker Kummel iz 1770. godine, Dubb Orange Curacao iz 1860. godine i biljni liker Angostura iz 1900. godine, prenosi Sky News.

Zvaničnici Ginisove knjige rekorda su izjavili da trenutno proveravaju ovaj koktel, koji bi sa prvog mesta pomakao koktel koji košta oko šest hiljada dolara i koji se služi u hotelu Burj Al Arab u Dubaiju.

Najskuplji koktel na svetuBarmen je pokušao da obori rekord u julu ove godine, ali je od toga odustao nakon što mu je jedna flaša retkog pića, koje je jedan od sastojaka koktela, ispala iz ruke i razbila se.

“Bio sam uništen kada se jedna flaša razbila. Mislio sam da je sa time nestao i moj san o obaranju rekorda. Na svu sreću, našao sam nove sastojke i sada me ništa ne može zaustaviti”, rekao je Kalabreze.

Portparol Ginisove knjige rekorda je izjavila da je podnesen izveštaj o oficijelnom pokušaju obaranja rekorda i da je trenutno u razmatranju.

Izvor: SkyNews

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading