Napravljen najveći koktel u svetu (VIDEO)

Najveci koktel na svetuOsoblje čuvenog kubanskog bara “Floridita”, u istorijskom centru Havane, napravilo je danas najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni “daikiri” u ogromnoj čaši od 275 litara. Uz nekoliko pomoćnika, 12 barmena, pripremili su džinovski “daikiri” za 33 minuta, koristeći za njegovo “mućkanje” 88 vlaša belog ruma, kao i veliku količinu limuna mlevenog s šećerom i isitnjenog leda.

Svoj poduhvat, akteri su posvetili rođendanu američkog pisca Ernesta Hemingveja (1899-1961), rođenom pre 113 godina, kao i 195. godišnjici postojanja bara. I danas je u baru Hemingvej “stalni gost” pošto je 2004. postavljen spomenik od bronze s prikazom za šankom na kom su knjiga i naočari. Uprava bara svakodnevno “posluži” Hemingveju omiljeni “daikiri”. Pisac je na Kubi proživeo 20 godina i skoro svakodnevno u Havani posećivao “Floriditu”.

Predstavnik za štampu “Floridite” Andres Arensibija saopštio je da je u “čašu” stalo 1.466 standardnih koktela. Arensibija je, takođe, dodao da će se za tri dana znati da li će ovaj poduhvat kubanskih barmen biti uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading